Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij het uitvoeren van luchtdichtheidstest merken we vaak dat er hier en daar nog wat onvolkomenheden zijn in de afwerking, die in principe gemakkelijk te verhelpen zouden zijn door de eigenaars (of aannemer), maar die moeilijk op te sporen zijn zonder onze luchtdichtheidsapparatuur. Het is immers maar bij het opleggen van een aanzienlijk drukverschil door middel van de uit de kluiten gewassen ventilator in de blower door, dat deze onvolkomendheden te voorschijn komen. Vaak kunnen de grotere luchtlekken bij een drukverschil van bijvoorbeeld 50 Pa eenvoudig 'op het gevoel' opgespoord worden bij een rondgang door de woning.

 

Doorgaans beschikt de bouwheer tijdens de afwerkingsfase niet over een dergelijke, grote ventilator die de benodigde debieten en drukverschillen kan opwekken. De blower door apparatuur zelf is anderzijds te gevoelig en kostbaar om voor zulke doeleinden aangewend en ter beschikking gesteld te worden. Daarom ontwikkelde Egeon, op basis van een gelijkaardige ventilator, een eenvoudig en robuust systeem dat de benodigde debieten en drukverschillen kan genereren, zonder daarbij de gevoelige meetapparatuur en dergelijke te voorzien. Hierdoor kunnen wij aan een gunstige prijs een systeem ter beschikking stellen, dat de bouwheer toelaat om zelf de luchtdichtheid te 'testen' (niet kwantitatief), om de woning optimaal voor te bereiden op de luchtdichtheidsmeting. 

 

De eerste interne testen zijn achter de rug, en leverden positieve resultaten op. Nu gaan we het toestel testen 'in the field'. Bij deze eerste testen wordt het toestel kosteloos ter beschikking gesteld. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen contact met ons opnemen.