Overslaan en naar de inhoud gaan
Veiligheid op de werf
Ingevolge een nieuw KB is het volgen van een basisveiligheidsopleiding vanaf 15/04/2023 verplicht voor iedereen die werkzaamheden verricht op tijdelijke of mobiele werkplaatsen.
Onroerende voorheffing EPB: regelgeving verstrengt

NIeuwbouwwoningen die een voldoende ambitieus E-peil behalen komen in aanmerking voor een korting van 50% of 100% gedurende 5 jaar op de onroerende voorheffing van de woning, deze korting wordt automatisch toegekend na het indienen van de definitieve EPB-aangifte. De regels voor de toekenning van deze korting zullen vanaf volgend jaar echter verstrengen.

Achtergrondafbeelding energieprestatie-eisen
Volgend jaar wordt in Vlaanderen een nieuwe stap genomen in het verstrengen van de energieprestatie-eisen voor nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties. Bovendien wordt het "subsidie"niveau verlaagd.
Afbraak woning sloopopvolgingsplan

Onlangs keurde de Vlaamse regering de wijzigingen van Vlarema 8 definitief goed. Daarmee wordt de tracering van sloopmaterialen een integraal onderdeel van de sloopopvolgingsprocedure.

EPB voor zorgwoningen - afbeelding

De zorg voor hulpbehoevende familieleden is voor veel gezinnen een realiteit, die zich meestal onverwachts en plots aandient. Het komt dus regelmatig voor dat in een bestaande woning een zorgwoning gecreëerd wordt. Aangezien dit meldingsplichtig (en in vele gevallen vergunningsplichtig) is, kan ook EPB-plicht van toepassing zijn. Eerder was een zorgwoning in de EPB-regelgeving vaak een afzonderlijke identiteit (EPB-eenheid), met eigen EPB-eisen (S-peil, E-peil, max. oververhitting, max. U-waardes ramen, isolatie van scheidingswanden, enz.).

Impact corona op EPC - afbeelding
Om meer ademruimte te bieden aan zowel eigenaars, immobiliënkantoren als energiedeskundigen en om het aantal plaatsbezoeken te beperken, heeft de Vlaamse Regering beslist om het tijdstip waarop het EPC moet beschikbaar zijn bij verkoop en verhuur tijdelijk te verschuiven, en ook de vereisten voor plaatsbezoeken werden verder gespecifieerd.
Aanpassing werkmethode corona - afbeelding

In het kader van de verscherpte maatregelen naar aanleiding van de Corona-crisis past Egeon haar werkmethode aan in het belang van onze werknemers en onze klanten. Daarbijzal zoveel mogelijk ingezet worden op thuiswerk door onze medewerkers. Daarom is het aangewezen om bij eventuele vragen te mailen, eerder dan langs te komen op onze bureaus of te bellen. Deze mails zullen dan doorgestuurd worden naar de verantwoordelijke medewerkers.

Wij zijn bereikbaar op:

Een sloopopvolgingsplan (SOP) is een verplichte bijlage bij de aanvraag van een omgevingsvergunning (vroegere bouwaanvraag) waarbij een (gedeeltelijke) afbraak in het project is opgenomen van:

Voor ons kantoor te Begijnendijk zijn we op zoek naar een enthousiaste collega EPB-verslaggever met de nodige zin voor initiatief en interesse in veiligheid om ons team komen versterken.

Mario gaf aan Sanilec een interview over lekdichtheid van ventilatiekanalen. Het artikel staat vol interssante tips voor de voorbereiding en uitvoering van de werken. Lees hier het volledige artikel. Meer vragen rond luchtdichtheid van ventilatiekanalen, of andere vragen rond luchtdichtheid of ventilatie? Stuur ons dan een mailtje!